Спецслужби Рівненської області проведуть спільні тренування з ліквідації надзвичайних ситуацій

13.05.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині розпочинають нові тренування спеціальних служб цивільного захисту. Вони пройдуть в кожному районі окремо і триватимуть впродовж травня.

Про це йшлося під час наради з керівниками РВА та профільними департаментами під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

«Це вже другі такі тренування в області. Цього разу будуть моделюватися 3 легенди – з пожежами, влучанням ворожої зброї, а також евакуацією населення. У кожному районі окремо спеціальні служби відпрацьовуватимуть теоретичну частину з практичними задіянням спецзасобів», - сказав Сергій Подолін.

Серед головних завдань - алгоритм взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту, оповіщення та доведення сигналів для населення, звітність та процеси самої ліквідації.

Стартують тренування у Вараському районі.

«Зона відповідальності надзвичайних ситуацій покладена і на керівників районів. Маємо відпрацювати алгоритми залучення та взаємодії. Досвід такого реагування під час воєнного стану дуже важливий. Вже у перші хвилини події бачимо проблеми і недоопрацьовані моменти», - підсумував т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Володимир Захарчук.

Нагадаємо, на Рівненщині функціонує 10 територіальних спеціальних служб, які відповідають за транспорт, оповіщення, інженерні роботи, медицину, енергетику, пожежу, громадський порядок, екозахист, зв’язок та матеріальне забезпечення.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews