У Рівному вшанували пам'ять Симона Петлюри

23.05.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора виповнилося 145 років від дня народження державного та політичного діяча, публіциста, літературного і театрального критика, організатора Українських Збройних Сил, Головного отамана військ УНР, голови Директорії УНР Симона Петлюри.

З цієї нагоди в обласній бібліотеці відбувся патріотичний захід під назвою «Симон Петлюра – національний Герой України».

Вшанувати пам'ять видатного українця зібралися науковці-історики, представники громадських організацій, студенти, небайдужі рівняни, а також голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній.

Захід став нагодою згадати про значний внесок Симона Петлюри у становлення української державності та його невпинну боротьбу за незалежність.

Його ім'я давно стало символом боротьби за Українську державу та ідентичність усієї нації. Енергія та наполегливість Симона Петлюри визначили безперечний авторитет як лідера українського національного руху навіть після поразки Української революції 1917-1921 років.

Присутні обговорили, ким насправді був Симон Петлюра, яку інформацію про нього намагалися стерти пропагандисти протягом десятиліть, і які уроки з його історії ми повинні винести, щоб виграти сучасну російсько-українську війну.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews