У Рівненській медичній академії з'явиться нова спеціальність

29.05.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Рівненська медична академія готується до впровадження ліцензування освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти, яка дозволить водіям швидкої медичної допомоги отримати професійну кваліфікацію екстрений медичний технік (ЕМТ).

Відповідно до рішення уряду, водії, які є членами бригад екстреної медичної допомоги, повинні мати навички реанімації та надання допомоги пацієнтам у невідкладних станах. Раніше таке навчання проводили лише у Чернівецькому фаховому медичному коледжі, який має відповідну ліцензію. Нещодавно там завершився перший випуск 30-ти ЕМТ.

Після ліцензування програми в Рівненській медичній академії, планується набір групи в кількості 15-30 осіб. Тривалість курсу, за попередніми оцінками, становитиме 3-4 місяці. Академія вже має необхідних фахівців та симуляційний центр для проведення навчання. За оптимістичними прогнозами, перші курси можуть розпочатися вже цього літа.

Для повного забезпечення потреб обласного центру екстреної медичної допомоги у кваліфікованих водіях-ЕМТ, необхідно навчити ще близько 400 водіїв.

Очікується, що для прискорення процесу Рівненська медична академія буде співпрацювати з іншими навчальними закладами в різних областях України.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews