В органному залі стартував фестиваль «Рівненські класичні резиденції» (відео)

04.06.2024 20:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Концерт «Діти-таланти», графічнна новела та хореографічні батли - в органному залі Рівненської обласної філармонії стартував фестиваль «Рівненські класичні резиденції».

Приємним відкриттям стала графічна виставка «Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину». Авторка - художниця Марія Апрятова, яка представляє Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені О. В. Блещунова. Важлива робота - розповідати про війну в Україні, а особливо, якщо це меседж для всього світу.

Виставку вже презентували у кількох містах України та за кордоном, переклали багатьма мовами. Хоча найзрозуміліша мова для усіх – ілюстрація.

Проєкт «Рівненські класичні резиденції» об’єднав різні мистецькі жанри. Так, на поціновувачів танцю чекали хореографічні батли «DANCE – CLASSIC» в рамках спільного проєкту обласної філармонії та громадської організації «Рівненський центр вуличних культур».

ІІ-й музичний фестиваль «Рівненські класичні резиденції» триватиме до 20 червня. Програма фестивалю включає 8 ексклюзивних імпрез, семінар та майстер-клас столичного піаніста Ігоря Рябова, а також дві арт-події, спрямовані на підтримку музеїв та культурної спадщини України і Рівного, зокрема. Одна з імпрез відбудеться в межах Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews