Дві сотні евакуйованих із Донеччини прийняла Рівненська область цього року: і це ще не межа

06.06.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Починаючи з березня, в області прийняли вже 6 евакуаційних потягів з Донеччини. Загалом прибули 204 людини, всього 74 родини. Про це повідомили під час брифінгу в РівнеОДА.

Спікерки - заступниця голови ОДА Людмила Шатковська та заступниця начальника Нацсоцслужби у Рівненській області Інна Бойко.

- Рішення щодо евакуації приймаються Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації. Так, в червні Рівненщина була визначена як приймаюча область. 4 червня ми прийняли перший в цьому місяці потяг, а вже наступного тижня очікуємо другий, - зазначила Людмила Шатковська. 

Вимушених переселенців, переважно, заселяють у місця тимчасового проживання. На сьогодні в області їх є 64. Це приміщення колишніх дитсадків, шкіл, лікарень та будинки у приватному секторі тощо.

- В день прибуття потяга на станції розгортають приймальний пункт. Там проводять евакуаційні виплати, надають медичну та психологічну допомогу, забезпечують ланчбоксами, а згодом транспортують людей до місць безпечного розташування, - пояснила Інна Бойко.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews