Сучасна техніка від ЄС надійшла Сарненському училищу (ФОТО)

13.06.2024 11:12   Джерело: RvNews
Автор : Олекса Мирожит
 

Євросоюз у партнерстві з німецьким банком розвитку KfW та Міносвіти передали дев’ять одиниць дорожньо-будівельної техніки Вищому професійному училищу №22, що у Сарнах. 

Проєкт став можливим у межах ініціативи «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який реалізує Український Фонд соціальних інвестицій. 

Окрім габаритної техніки, училище також отримало 4 запчастини та 3 навчальні агрегати для модернізації навчання студентів за професією «Машиніст дорожньо-будівельних машин». 

«ЄвроСоюз залишається відданим підтримці України у розбудові сучасної інфраструктури професійно-технічної освіти. Учні професійно-технічних навчальних закладів – це майбутнє таких галузей, як сільське господарство, промисловість та будівництво. Тому дуже важливо забезпечити їм оптимальні умови для здобуття професійно-технічної освіти», - розповів керівник відділу державного фінансування, підтримки бізнесу та соціальної політики Представництва ЄС в Україні Генрік Вітфельт.

За словами заступниці директора Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Олени Полюхович, професії дорожнього будівництва дуже складні, тому потребують підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації. Створення таких сучасних майстерень допомагає формуванню компетентних фахівців, водночас демонструє бізнесу, що профтехосвіта готова відповідати на сучасні виклики і готова до співпраці.

Керівник відділу державного фінансування, підтримки бізнесу та соціальної політики Представництва ЄС в Україні Генрік ВітфельтДорожньо-будівельна технікаКерівник відділу державного фінансування, підтримки бізнесу та соціальної політики Представництва ЄС в Україні Генрік Вітфельт з промовою в навчальному закладі

На сьогодні на Рівненщині вже діє 31 навчально-практичний центр. До кінця року з’явиться ще декілька нових.

Для довідки: 

Фінансований ЄС проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews