Охочих стати донорами в Рівненській області дедалі більше

14.06.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Сьогодні на Рівненщині звання Заслужений донор України мають 10 людей. Це ті, хто щонайменше 100 разів здали максимальну одноразову дозу крові. Понад 2700 жителів області мають звання Почесний донор України. Це ті, хто безоплатно поділився кров'ю понад 40 разів.

Таку статистику надав Рівненський обласний центр служби крові до Всесвітнього дня донора крові, який відзначають щороку 14 червня. У цей день ще кілька людей з Рівненщини отримають звання почесних.

За даними комунального підприємтсва, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, зі зрозумілих причин, різко зросла потреба в компонентах крові. Водночас кількість охочих стати донорами також збільшилася – на 50%. 

Так само зріс запит від територіальних громад на послуги виїзної бригади центру служби крові. Автомобіль підприємство отримало у 2023 році, тож це дає можливість один-два рази на місяць, залежно від запиту, робити забори крові на виїзді. Важливо, щоб громада організувала щонайменше 50 донорів. 

Активізувалася і практика, коли громади та окремі колективи навпаки організовано приїздять до центру служби крові у Рівне. 

Що ж до роботи закладу 14 червня, то цього дня у центрі служби крові відбудуться заходи, присвячені донорству. Тут, як і зазвичай, робитимуть забір крові, однак донорське меню, завдяки спонсорам, буде покращеним, а ті, хто цього дня здаватимуть кров, візьмуть участь в лотереї. 

Рандомним способом визначать та відзначать донора місяця.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews