Застряг поруч із сонною артерією: медики Рівненської обласної лікарні дістали осколок із шиї бійця ЗСУ

14.06.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Хірурги Рівненської обласної клінічної лікарні успішно видалили осколок з шиї 37-річного військовослужбовця.

Боєць отримав поранення на початку травня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Невельське на Донеччині. Уламок пошкодив м’які тканини шиї праворуч і застряг поруч із сонною артерією.

Військового з Рівненщини одразу доправили до однієї з лікарень Дніпра, а згодом евакуаційним потягом до Рівного. Тут він спершу перебував у Центральній міській лікарні, а згодом був скерований до фахівців Обласного центру ортопедії, травматології та вертебрології Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка.

Оперували пораненого лікарі Валентин Піонтковський та Богдан Мироник. Вони успішно видалили металевий уламок, який знаходився лише за один сантиметр від сонної артерії. 

В лікарні пояснили, якби осколок пошкодив артерію, це могло б призвести до сильної кровотечі та серйозно загрожувати життю пацієнта.

Вже за кілька днів після операції чоловіка виписали у задовільному стані.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews