Ліцензію оновлено: кисень медичний від атомників у разі потреби постачатиметься до медичних закладів регіону

15.06.2024 19:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


У філії «ВП ХАЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом» відбулася перевірка на відповідність встановленим вимогам для виробництва лікарських засобів, а саме кисню медичного.
 
У зв’язку з перетворенням державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» в акціонерне товариство виникла необхідність отримання нової ліцензії для провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, а саме кисню медичного газоподібного.
 
Відповідно до поданої АТ «НАЕК «Енергоатом» заяви, представником Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками проведене інспекційне обстеження щодо відповідності матеріально-технічної бази, кваліфікації персоналу, а також умов щодо контролю за якістю лікарських засобів, необхідних для провадження діяльності з виробництва лікарських засобів.
 
Перевірка здійснювалася відповідно до чекліста, за яким оцінювалася відповідність встановленим вимогам та заявленим характеристикам матеріально-технічної бази: необхідних приміщень, виробничого обладнання, технічних засобів й устаткування для належного проведення технологічного процесу, процедур очищення та дезінфекції тощо. Також була проведена перевірка кваліфікаційного рівня як уповноваженої особи, так і персоналу філії «ВП ХАЕС», залученого до зазначеної діяльності.
 
У результаті перевірки ліцензійною комісією Державної служби України з лікарських засобів 11 червня 2024 року прийнято рішення про видачу АТ «НАЕК «Енергоатом» ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів.
 
Нагадаємо, соціальний проєкт Енергоатома із забезпечення виробництва та постачання кисню медичного лікарським установам було реалізовано у період найбільш активної фази поширення коронавірусу. Оскільки виробничий процес на атомних електростанціях передбачає виробництво технічного кисню, Компанія втілила можливість виробництва та постачання кисню до лікувальних закладів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews