Безкоштовне зубопротезування для військових: чи користується попитом ця послуга

19.06.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

23 військовослужбовця вже скористалися послугами безкоштовного зубопротезування. У межах програми на одного пацієнта держава передбачила 14 984 гривні. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нині такі послуги вже можна отримати в Рівненській обласній стоматологічній поліклініці, Міській стоматологічній поліклініці Рівного, Здолбунівській, Сарненській та Березнівській стоматологічних поліклініках.

Це стало можливим завдяки контрактуванню із Національною службою здоров’я України за напрямком «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». 

«Стоматзаклади були законтрактовані у різний період. Перший договір було підписано з Березнівським медзакладом, тому там протезовано найбільшу кількість пацієнтів. За два місяці там було надано послуг 13 військовослужбовцям. Ініціатива реалізовуватиметься в межах пілотного проєкту Уряду до кінця 2024 року», - розповів Сергій Подолін. 

Нагадаємо, такі послуги доступні учасникам бойових дій, деяким категоріям військовослужбовців та людям, які через війну отримали інвалідність. 

Також він додав, що нині у пакет входять консультація, рентген, знеболення, виготовлення і встановлення зубних протезів. Не передбачається - видалення зубів та лікування. Проте незабаром така категорія пацієнтів отримає додаткові послуги із планової стоматологічної допомоги. Йдеться про видалення, відновлення та пломбування зубів. На ці потреби Уряд спрямував 1 млрд гривень. 

Зауважимо, наразі Національна служба здоров’я України (НСЗУ) розробляє форму договору для медичних закладів, які хочуть узяти участь у реалізації проєкту. За безкоштовною послугою ветеран або учасник бойових дій зможе звернутись саме у той заклад, що має таке контрактування.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews