Понад півсотні віддалених сіл Рівненщини матимуть ліки завдяки мобільним аптекам

20.06.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Мобільні аптеки працюватимуть у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні пункти.  Одна з таких аптек «на колесах» працюватиме у Вараському районі. Вона  обслуговуватиме  44 віддалених населені пункти у Зарічненській та Локницькій громадах. Учора відбулась її презентація.

«Приємно, що аптечні мережі та приватні підприємці долучаються до соціальної ініціативи щодо доступності ліків. Нагадаю, Президент Володимир Зеленський поставив завдання вирішити проблему доставки ліків. Нині такий проєкт також напрацьовується і з Укрпоштою. «Мобільні аптеки» - це проєкт, який дозволить швидко та якісно зняти ще один бар’єр, адже на Рівненщині 754 села зовсім не мають ліцензованих аптечних закладів та не мають укладених договорів з лікарнями», - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Також минулого тижня вийшла на маршрут інша мобільна аптека від ФОП у Дубенському районі. Вона охоплює 8 сіл Привільненської, Ярославицької та Бокіймівської ТГ. 

Пацієнти отримуватимуть інформацію щодо прибуття мобільної аптеки від сімейного лікаря або місцевої влади. Маршрут побудований відповідно до потреб громад та з урахуванням безпекової ситуації у регіоні.

Як зазначив начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь, мобільний аптечний пункт надаватиме не лише лікарські засоби, а й спеціальні продукти для дієтичного споживання, медичні вироби та засоби гігієни. Також проєктом передбачено можливість отримувати лікарські засоби, виписані пацієнтам за державною програмою «Доступні ліки», оскільки мобільний аптечний пункт обладнано засобами Starlink для безперебійного  доступу до мережі інтернет.

Окрім того, обласною владою незабаром планується передати ще два обладнаних автомобілі для доставки ліків у важкодоступні населенні Радивилівської та Зарічненської ТГ.

Нагадаємо, що торік Уряд ухвалив постанову, якою дозволив створювати мобільні аптечні пункти.

Перший заступник голови Рівненської ОДА С.Подолін,  начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області С.Лебедь ознайомлюються з роботою мобільної аптекиФармацевт працює в мобільній аптеціДві фармацевтки в мобільній аптеці на фоні стелажу з медичнимим препаратами

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews