Українського контенту має бути більше, - Максим Парфіненко

20.06.2024 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Боронить Україну та пише книги - Максим Парфіненко розповів про свій шлях військового та письменника, книги шрифтом Брайля, дитячі казки та суворі вимоги сьогодення.

Максим Олексійович Парфіненко народився 10 березня 1980 року в місті Костопіль на Рівненщині. Школу закінчив там же у 1997 році та вступив до місцевого училища, спеціальність – електромонтер. В 1998 році був призваний на строкову службу до лав Національної Гвардії України, служив у місті Донецьк.

Закінчив школу прапорщиків у місті Харків та по її закінченню повернувся зі званням до Донецька. Дослуживши контракт, 2005 році у повернувся на Рівненщину, до міста Костопіль. Працював на місцевому підприємстві на різних посадах, їздив на заробітки в Чехію.

У 2013 році вступив до Львівського Лісотехнічного університету за спеціальністю Механіка, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, який закінчив у 2019 році. Учасник Майдану.

З 2015 року знову у лавах ЗСУ – знову опиняється у Донецькій області, де у складі підрозділу виконує бойове завдання. Після повернення з фронту – працював на посаді енергетика цеху. У 2016 році народився єдиний син Артем.

24 лютого 2022 року прийшов до військкомату, у ЗСУ з 25.02.2022 року. У 2022 році брав участь у кількох мистецьких проєктах, у тому числі у Літературній Сцені XXIV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

У січні 2023 року вийшов довгоочікуваний роман автора «Майже війна: обміть». З квітня 2023 року Максим Олексійович Парфіненко – офіцер-контрактник у лавах ЗСУ.

Більше - у програмі "Про важливе з Наталею Демедюк".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews