Верховна Рада України ухвалила закон про перезавантаження Бюро економічної безпеки

20.06.2024 16:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов про результати сьогоднішнього парламентського дня: 
 
"Сьогодні в цілому ухвалили законопроект №10439 про перезавантаження Бюро економічної безпеки. Новий текст законопроекту містить норми про обрання голови БЕБ комісією, половина з якої - міжнародні експерти; переатестація працівників та кадрові зміни проводиться комісією, складеною за тим же принципом, голова БЕБ отримує незалежність за принципом керівників антикорупційних органів. Прийняття законопроекту важливо в рамках співпраці України з МВФ та G7.
 
Ще один важливий документ ухвалено в цілому: законопроект №4254 про публічні консультації. Він визначає основні засади проведення публічних консультацій під час формування та реалізації державної політики, а також розв'язання питань місцевого значення. Це зроблено в рамках Ukraine Facility Plan (план по залученню інвестицій).
 
Також в цілому прийняли законопроект №11074 про вдосконалення порядку звітування політичних партій (стосується осередків, що були зареєстровані на територіях, які зараз тимчасово окуповані або знаходяться в зоні бойових дій).
 
Серед іншого, за основу проголосовано законопроект №11024 щодо забезпечення захисту територій та об’єктів природно-заповідного фонду України та №11155-1 щодо забезпечення на територіях, де йдуть/йшли бойові дії централізованого водопостачання та водовідведення шляхом залучення гуманітарної допомоги на період дії воєнного стану."

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews