«Важливо, щоб наші університети залишалися центрами освіти та науки, і в жодному разі не місцем для ухиляння від військової служби»: керівництво Рівненської області зібрало ректорів вишів на обговорення

24.06.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Рівненській ОДА відбулася нарада очільника області Олександра Коваля за участі ректорів вишів. До неї також долучилися представники правоохоронних органів. Говорили про цьогорічну вступну кампанію. 

«Важливо, щоб наші університети залишалися центрами освіти та науки, і в жодному разі не місцем для ухиляння від військової служби. Хочу наголосити на запобіганні будь-яких корупційних проявів та необхідності дотримання усіх вимог закону щодо прийому кандидатів на магістратуру та аспірантуру», - сказав Олександр Коваль.

Також він принагідно подякував керівникам вишів за чітку державницьку позицію і розуміння тих викликів, що постали в умовах воєнного стану.

У свою чергу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін нагадав, що цьогоріч всі вступники в аспірантуру (у будь-яку наукову установу або заклад вищої освіти на будь-яку спеціальність), як і вступники в магістратуру, мають скласти ЄВІ – єдиний вступний іспит.

Він додав, що іспит мають складати всі абітурієнти, як ті, хто планує навчатись на бюджеті, так і ті, хто планує навчатись на комерційній основі. Лише наявність результатів єдиного вступного іспиту за 2024 або 2023 роки дає право майбутньому аспіранту брати участь у вступному іспиті у тому закладі чи науковій установі, де він планує здобувати ступінь доктора філософії / доктора мистецтва.

У Рівненській області на Єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) для вступу  в магістратуру та аспірантуру зареєстровані 5747 осіб.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews