Заволодінню 73 млн грн ДП «Укрбурштин» запобігли завдяки НАБУ і САП

28.06.2024 08:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Дочірньому підприємству «Укрбурштин» вдалося уникнути втрати майже 73 млн грн завдяки доказам, які зібрали НАБУ і САП.
 
У вересні 2020 року тодішнє керівництво ДП уклало договір відповідального зберігання науково-технічної документації, яка нібито належала приватному товариству. Надалі директор «Укрбурштину» інсценував викрадення документів, внаслідок чого перед ТОВ утворився багатомільйонний борг. Після цього співучасники злочину ініціювали відкриття справи про банкрутство «Укрбурштину», аби згодом стягнути борг через відповідну процедуру.
 
13 червня 2024 року Верховний Суд, зокрема дослідивши докази, зібрані детективами та прокурорами, виніс постанову, якою остаточно відмовив групі осіб у стягненні з ДП «Укрбурштин» фіктивного боргу.
Крім того, обвинувальний акт щодо трьох обвинувачених у схемі заволодіння коштами ДП «Укрбурштин» з лютого 2023 року перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду.
 
Роман Іванісов, член комітету ВРУ з антикорупційної політики, так прокоментував успіх НАБУ та САП:
"Чи могли ми ще 10 років тому уявити, що в Україні перестане існувати каста недоторканих? Судячи з усіх резонансних справ, для НАБУ і САП вона точно не існує. І це не може не тішити. Бо на шляху нашого приєднання до європейської спільноти немає місця корупції. І чим швидше ми це зрозуміємо, тим швидше станемо сильнішими".
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews