«Шаную воїнів, біжу за героїв України»: Рівненська область долучиться до Всеукраїнського забігу

04.07.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Про це повідомила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська під час брифінгу.

«Цьогоріч забіг відбудеться одночасно у всіх областях країни – 31 серпня. Що ж стосується Рівненщини, то традиційно благодійну акцію проведуть в обласному центрі. Закликаю всіх охочих долучитися до акції і таким чином подякувати нашим військовим за захист, а також підтримати їх рідних», – зазначила Людмила Шатковська.

Окрім того, вона нагадала, що забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – це щорічна патріотична акція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни. Започаткована вона ще у 2018 році та приурочена до Дня пам’яті захисників України. 

Кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію. Відповідно, це 2, 5 або 10 км із закріпленим на футболці іменем Героя, який віддав життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки. Проте, участь може взяти кожен, не залежно від рівня фізичної підготовленості, бо головна мета – це вшанування пам’яті, а поділ на дистанції є відносно умовним. 

«Час і місце старту, організаційні аспекти будуть повідомлені учасникам напередодні заходу. Ми маємо розуміти, що безпека – це найголовніший пріоритет. Цей забіг – в першу чергу не про спортивні досягнення, а про повагу до полеглих Захисників і Захисниць, про єднання і підтримку українців», - наголосила Людмила Шатковська. 

Реєстрація триватиме до 13 серпня за посиланням: https://timer.newrun.com.ua/event/121

Також ім’я загиблого Захисника чи Захисниці можна обрати додатково на тематичних сторінках пам’яті: 

• https://memorybook.org.ua/

• https://ukraine-memorial.org/

• https://www.victims.memorial/

• https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews