Безкоштовне лікування безпліддя: чи користується популярністю ця послуга на Рівненщині

17.07.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
На Рівненщині вже понад 150 пар звернулися за цією послугою, проходять обстеження та лікування. Це передбачено програмою медичних гарантій НСЗУ, а відтак усі витрати покриває держава. 

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Таке фінансування впроваджується вперше. Діє послуга від початку року в Рівненському діагностичному центрі ім. В. Поліщука. Ставка за новим напрямом з лікування безпліддя для лікарень складає 60 324 гривні за послугу. Лікування можливо як амбулаторно, так і на умовах денного чи звичайного стаціонару – залежно від призначень лікаря. Медичний заклад гарантує повну конфіденційність», - сказав Сергій Подолін.

Зазначимо, що отримати послугу може жінка віком до 40 років 11 місяців, звернувшись до акушера-гінеколога в заклад. Для реєстрації та вступу в програму необхідно мати електронне направлення, яке видається мультидисциплінарним консиліумом. Лікарі при цьому зважають на покази та протипокази пацієнтів.

Сергій Подолін також додав, що згідно із законтрактованим договором з НСЗУ медичний заклад забезпечує пацієнтів необхідними лікарськими засобами для проведення всіх етапів лікування безпліддя.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews