У сесійній залі Верховної Ради триває розгляд законопроектів, - народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов

17.07.2024 15:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
У сесійній залі Верховної Ради триває розгляд законопроектів. Деталі повідомив народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов, член антикорупційного Комітету ВР:
 
"Сьогодні у першому читанні ухвалили важливий законопроект №11057, який сприятиме більшій прозорості проведення тендерів на будівництво, а відповідно – зменшить корупційні ризики. Законопроектом передбачена обовʼязкова публікація на Prozorro кошторисів з конкретними цінами матеріалів, які будуть використані під час будівництва чи ремонту.
 
Також у першому читанні проголосували два законопроекти на захист прав ВПО:
№11028 - щодо пріоритетного права деяких категорій внутрішньо переміщених осіб на отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна (пріоритетне право на отримання компенсації матимуть особи, які досягли пенсійного віку; мають на утриманні дитину віком до шести років; мають на утриманні двох неповнолітніх дітей; мають на утриманні дитину з інвалідністю; виховують без одного з подружжя дитину віком до 14 років; є особами з інвалідністю ІІІ групи);
№11281 - щодо забезпечення житлових прав внутрішньо переміщених осіб (йдеться про проведення всеукраїнської інвентаризації об’єктів нерухомого майна державної, комунальної та, за згодою власника, приватної форми власності, які можуть бути використані для забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом та створення інформаційної бази даних цих об'єктів).
 
У цілому сьогодні прийнято, зокрема, наступні законопроекти:
№7331 - про доступ суб’єктів господарювання до запровадження видів господарської діяльності за спрощеною (декларативною) процедурою в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні;
№9633 - щодо врегулювання окремих питань у зв’язку з припиненням Фонду соціального страхування України;
№9518 - про вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану".
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews