Одяг та взуття дешевшає, а решта - навпаки: цінова ситуація на Рівненщині станом на липень

19.07.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у червні 2024р. порівняно з попереднім місяцем по області становив 102,3%, по Україні – 102,2%.

На споживчому ринку області у червні 2024р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%.

Найбільше подорожчали яйця (на 10,8%). На 4,7–0,2% зросли ціни на олію соняшникову, маргарин та інші рослинні жири, м’ясо птиці, фрукти, цукор, продукти переробки зернових, кондитерські вироби з борошна, кондитерські вироби з цукру, макаронні вироби, шоколад, сири, безалкогольні напої, молоко, рибу та продукти з риби, свинину, хліб. Водночас на 5–0,1% знизилися ціни на кисломолочні продукти, овочі, рис, масло, сало, сметану, яловичину.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%, алкогольних напоїв – на 0,9%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 18,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на електроенергію на 63,6%.

Ціни на транспорт зросли на 1,1% в основному через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 12,5% та в автодорожньому пасажирському транспорті – на 2,8%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,7%, зокрема, одяг – на 2,2%, взуття – на 1,3%.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews