На Рівненщині охочих навчали керувати агродроном

24.07.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Упродовж п’яти днів на Рівненщині літали БпЛА, але не ворожі, а агродрони.

Їх запускали з метою навчального курсу в Олександрійському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Прикметно, що серед слухачів були не лише безробітні, а й звільнені військовослужбовці з Рівненщини, Вінниччини, Києва, Черкас, Хмельниччини.

У програму навчання входило вивчення основ безпечного управління безпілотником, правила та зони польотів, технічні характеристики та можливості коптера.

Як зазначили в службі зайнятості, агродрони стають все більш популярними, адже  значно підвищують ефективність сільськогосподарських операцій. З їх допомогою можна проводити моніторинг полів та аналіз врожайності, упроваджувати технології прецизійного землеробства, що передбачає точне внесення добрив і пестицидів відповідно до потреб кожного квадратного метра поля. З допомогою дрона також створюють високоточні карти полів, які допомагають фермерам планувати та управляти своїми ресурсами більш ефективно.

Після завершення курсу двоє учасників повідомили, що планують започаткувати власну справу та створити робочі місця для таких, як вони - звільнених ветеранів війни, скориставшись державною програмою «Власна справа». На грантові кошти хочуть купити агродрон, запасні частини до нього і співпрацювати з місцевими фермерами. 

Нагадаємо, для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та зареєстрованих безробітних навчання – безоплатне (за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття). Для інших категорій населення можливе на платній основі.

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews