СБУ Рівненщини пояснили, для виконання яких завдань мали придбати новий автомобіль

26.07.2024 07:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Зрада, вороже ІПСО чи спроба пропіаритись? Днями соцмережі сколихнула новина про закупівлю УСБУ автомобіля за 2,5 мільйони гривень. Таку інформацію оприлюднила платформа «За чесний тендер».

 Дійсно, Управління оголошувало відкриті торги з особливостями за предметом купівлі Спеціалізованого мінівена Hyundai. Перш за все, цей автомобіль необхідний для оперативних співробітників. Сьогодні, враховуючи військовий стан в країні, вони повинні бути мобільними та швидкими не лише в регіоні, а й під час виконання завдань по всій Україні. Також, спільно з обласною владою, ми працюємо над програмою «Безпечне місто та область». Як відомо, кожна техніка чи спецтранспорт має здатність зношуватись, тому потрібне постійне оновлення. Завдяки новому автомобілю співробітники СБУ зможуть виконувати поставлені завдання. Важливо памятати і про територіальні особливості Рівненщини. Маю на увазі кордон з Білоруссю. Швидкість виконання завдань тут вкрай важлива. Ми повинні пам’ятати, що оснащення української спецслужби повинно бути на рівень вище за ворога, щоб протистояти викликам сьогодення. Щодня СБУ показує свою ефективність, саме тому модернізація та покращення матеріально-технічної бази є необхідним для гідної відсічі збройної агресії та забезпечення безпеки регіону. — каже речниця УСБУ в Рівненській області Анна Свінціцька-Савчук.

Разом з тим, як зазначила речниця УСБУ в Рівненській області закупівлі так і не відбулось, і авто не придбали. Варто зазначити, працівники СБУ в Рівненській області щодня протистоять як зовнішньому, так і внутрішньому ворогу. Більше того, лише з початку року працівники СБУ не дозволили статися кільком диверсіям.

Завдяки злагодженій роботі, співробітники Управління затримали вагнерівця, який прибув з білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак рф по енергетичній інфраструктурі нашої держави. У короткі терміни вказану особу було засуджено до 15 років позбавлення волі. Крім цього, нещодавно СБУ викрила диверсантів фсб, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці на Рівненщині. Вказані дії могли призвести до заблокування руху ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами для Сил оборони України, — додає речниця УСБУ в Рівненській області.

Згідно з інформацією, яку нам вдалося дізнатися, то подібного формату автівок СБУ Рівненщини не має. Такий мінівен співробітники служби безпеки планують придбати й дешевше, якщо знайдуть варіант із необхідною комплектацією. А доти працівники СБ продовжують опановувати нові методи боротьби із ворогом. Навчання тривають і досі.

 

 

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews