Роман Іванісов: Громади стурбовані рішенням уряду повернути передачу реверсної дотації з місцевих бюджетів до державного бюджету

26.07.2024 10:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
В очікуванні загальнодержавного бюджетного процесу і міркуваннях, як жити і забезпечувати свої громади у наступному 2025 році, керівники громад стурбовані рішенням уряду повернути передачу реверсної дотації з місцевих бюджетів до державного бюджету, - вважає народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов, який звернувся до Міністерства фінансів України з проханням розглянути ініціативу призупинення передачі реверсної дотації з місцевих бюджетів до державного на час дії воєнного стану.
 
"Оскільки війна диктує свої правила, на органи місцевого самоврядування покладено додаткові навантаження у вигляді підтримки сил безпеки і оборони, облаштування місць для внутрішньо-переміщених осіб, будівництво та ремонт захисних споруд тощо. А це, відповідно, додатковий фінансовий ресурс.
 
До мене почали звертатися голови громад Рівненщини з проханням відстояти принцип залишення реверсної дотації в місцевих бюджетах на час дії воєнного стану. При чому, я ж постійно на зв’язку з громадами, знаю, що і як відбувається, і розумію, що для багатьох з них – це питання виживання. А особливо, після того, як було прийняте важке, але необхідне рішення централізації «військового» ПДФО для забезпечення потреб ЗСУ.
 
Тому реагую і звертаюся до Міністерство фінансів України Sergii Marchenko з проханням розглянути ініціативу призупинення передачі реверсної дотації з місцевих бюджетів до державного на час дії воєнного стану", - повідомив Роман Іванісов на своїй сторінці у фб.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews