Не просто водії швидкої: ще тридцять керманичів «екстренки» Рівненщини відтепер медичні техніки

30.07.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Днями чергова група водіїв Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф завершила навчання за професією «Екстрений медичний технік».

Як розповіли в комунальному підприємстві РОР, теоретичні та практичні знання водії центру здобували упродовж трьох місяців. Теорію вивчали онлайн з допомогою викладачів Чернівецького медичного фахового коледжу. А практичну частину проходили з інструкторами Навчального центру обласної «екстренки». У підсумку навчання дипломи екстрених медичних техніків отримали 30 водіїв.

Зауважимо, що це вже друга група кермувальників «швидких», які отримали такий фах. Перший випуск відбувся у квітні. Тоді відповідне навчання завершили також 30 водіїв обласної «екстренки».

Як зауважив директор Рівненської обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік, екстрений медичний технік - це важлива складова виїзної бригади. Він не лише транспортує медиків до хворого і пацієнта до медичного закладу, а й допомагає бригаді проводити реанімаційні заходи, працює зі спецобладнанням, бере участь у медичному сортуванні тощо.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews