Роман Іванісов: Корупція на митниці – це ракова пухлина, яку потрібно вирізати раз і назавжди

30.07.2024 14:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат України від Рівненщини, член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов прокоментував останній візит Пенні Пріцкер на посаді спецпредставниці США з питань економічного відновлення України:
 
"Попри те, що пані Пріцкер залишає відповідальну посаду, вона запевнила, що навіть після її звільнення адміністрація Президента США продовжить працювати над питаннями відбудови України.
Водночас, спецпредставниця зауважила, що Україна має власний потенціал збільшення доходів бюджету, основним джерелом якого вона бачить реформу української митниці та боротьбу з контрабандою. Пенні Пріцкер пропонує максимально цифровізувати митні процеси.
 
Я повністю згоден з американською колегою: це те, що дійсно потрібно робити якнайшвидше, і про що я постійно говорю на засіданнях. Корупція на митниці – це ракова пухлина на добробуті нашої держави, яку потрібно вирізати раз і назавжди.
 
Так, дуже багато роботи з виявлення корупційних схем на митниці та боротьби з ними роблять НАБУ і САП. І кожен епізод – це мільйони гривень, які проходять повз державний бюджет, а могли б витрачатися державою на забезпечення військових та підвищення доходів громадян. Завжди шокують суми корупційних оборудок на митниці, і неможливо зрозуміти, як у країни, що воює за своє майбутнє, можна так нахабно красти.
 
Сподіваюсь, що заява Пенні Пріцкер – це не просто прощальна порада, а дзвіночок усім нашим урядовцям, до обов’язків яких належить зробити митницю максимально прозорою. Своєю чергою, члени комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики роблять усе можливе щодо підвищення ефективності роботи антикорупційних органів".
Фото - з відкритих джерел.
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews