Майбутній опалювальний сезон: чи готова Рівненська область

01.08.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині у тепловому господарстві до опалювального сезону вже підготовлено 60,6% котелень і тепломереж. У водопровідно-каналізаційному готовність складає 61%. Про це повідомила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська під час засідання Конгресу регіональних та місцевих влад, який відбувся на Рівненщині за участю Президента України Володимира Зеленського.

При цьому вона додала, що загалом виконано 62% заходів від запланованих. Варто зазначити, що рекомендований рівень виконання Мінінфраструктурою – 60%.

«Зважаючи на масштаб існуючих пошкоджень та необхідність розосередження генерації для посилення стійкості енергосистеми, в області проводиться робота із встановлення додаткових генеруючих потужностей, головним чином когенераційних газопоршневих установок на теплопостачальних та промислових підприємствах Рівненщини. Відтак, область в рамках співпраці з USIAD отримала 9 когенераційних установок для встановлення їх на теплопостачальних підприємствах. Вже експлуатуються 4 установки на теплопостачальних підприємствах. Загальна теплова потужність вфункціонуючих установок складає 3,2 МВт, а електрична – 2,6 МВт», - розповіла Людмила Шатковська.

Також вона зазначила, що відповідно до плану всі установки будуть введені в експлуатацію до початку опалювального періоду. Поряд з цим, продовжується робота і по забезпеченню промислових підприємства області установками для генерації електроенергії, зокрема когенераційними та газопоршневими.

На сьогодні на промислових підприємствах функціонуючими є 13 установок сумарною тепловою потужністю 252,7 МВт та електричною потужністю – 46,5 МВт.

Насамкінець заступниця голови підсумувала, що спільними зусиллями влади всіх рівнів та бізнесу на Рівненщині буде вирішене питання функціонування систем життєзабезпечення населення області.

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews