Єдиний на Рівненщині: в перинатальному центрі запрацював УЗД-апарат для пренатальної діагностики

08.08.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Відтепер за допомогою нового обладнання лікарі Обласного перинатального центру зможуть діагностувати у вагітних вроджені вади плоду, які підлягають корегуванню, виявляти вроджені вади плоду несумісні з життям, запідозрити можливість хромосомної патології, встановити наявність акушерських ускладнень, окреслити групу вагітних з високим ризиком, а також контролювати стан плоду.

Апарат має високу якість зображення та розширені функції 3D і 4D ультразвуку, що дозволяє отримувати об’ємні зображення в режимі реального часу.

Для роботи з ним, у центрі працює головний позаштатний спеціаліст з пренатальної діагностики. Інші фахівці УЗД тут мають ліцензію FMF (The Fetal Medicine Foundation) – провідної світової організації медицини плоду.

Нагадаємо, що техніку придбали у кредит, за попереднім погодженням обласної ради.

Медпідприємство майже 2 млн сплатило одразу, а ще понад 7 млн – виплачуватимуть упродовж п'яти років з зароблених грошей.

Загальна його вартість - поряд 9 млн грн.

Довідково. За даними МОЗ, щорічно близько 10 тисяч дітей в Україні народжується з вродженою патологією серця. Часто її виявляють занадто пізно й це призводить до дитячої смертності та інвалідності.

Багатьох дітей можна врятувати, якщо виявити ваду на етапі спостереження за вагітною.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews