Десять громад Рівненщини отримали подрібнювачі гілля від американських партнерів

09.08.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Десять громад-партнерок проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримали десять сучасних подрібнювачів гілля. Загальна вартість такої спецтехніки – близько 6 млн гривень. Про це повідомив заступник голови Рівненської ОВА Олександр Кохан.

Відтепер вона слугуватиме для потреб Білокриницької, Гощанської, Здолбунівської, Клесівської, Костопільської, Корецької, Острозької, Радивилівської,  Рокитнівської та Сарненської громад.

З допомогою устаткування утилізовуватимуть сміття після сезонного обрізування дерев та кущів, а згодом – використовуватимуть подрібнену деревину для опалювання. Дробарка має значний запас потужності, за годину можна заготовити до 14 кубометрів дров.

«Нагадаю, співпраця з USAID «ГОВЕРЛА» триває з 2022 року. За цей час наші громади отримали різну техніку та обладнання на суму понад 73 млн грн. Це і пожежне обладнання, генератори, оргтехніка тощо. Окрім «твердої» допомоги, у межах проєкту фахівці ОДА створили «Аналітичний портал Рівненщини», громади отримали підтримку у розробці місцевих стратегій», - розповів Олександр Кохан.

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews