У громадах Рівненської області впроваджують унікальний проєкт для тварин

13.08.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У громадах Рівненщини реалізують міжнародний проєкт зі стерилізації, вакцинації від сказу та реєстрації домашніх тварин. Виконується проєкт мобільною ветеринарною клінікою «ЛеоМіра» за кошти німецьких донорів. У клініці також планують лікувати невеликі рани та зуби.

Команда клініки вже побувала у Сарненській, Здолбунівській та Дядьковицькій тергромадах. Нині ж працюють у Великоомелянській.

«Великоомелянська сільрада уклала договір про співпрацю з клінікою. Адже ми маємо велику проблему з безпритульністю тварин. На минулому тижні мобільна ветклініка почала працювати на нашій території. Звичайно, ми допомагаємо їм у цьому. А саме: надаємо список вулиць кожного населеного пункту та проводимо просвітницьку роботу з мешканцями громади», - зазначила голова громади Алла Карпюк.

Після процедур господарям тварин видають міжнародний паспорт. Усі послуги безкоштовні. 

За майже рік роботи клініка на колесах об'їздила десятки сіл області. Її пацієнтами вже стали понад три тисячі тварин.

За словами керівниці проєкту Алли Лосік, це перший проєкт в Україні, який спрямований на стерилізацію домашніх тварин.

Інформація щодо запису на безкоштовну стерилізацію у Великоомелянській громаді за номером 097 003 82 16Інформація щодо запису на безкоштовну стерилізацію у Великоомелянській громаді за номером 097 003 82 16

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews