Роман Іванісов: Те, що десять років тому здавалося нереальним, точно увійде в історію як період очищення від корупції

15.08.2024 11:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов прокоментував гучні справи НАБУ і САП щодо високопосадовців, котрі, ймовірно,  виявилися корупціонерами:

"Цей гучний кейс від НАБУ і САП стосується екс-голови адміністрації в Донецькій області. Так, тієї частини України, яка чи не найбільше потерпала і потерпає від ворожого терору. Багато її жителів обмежені у доступі до елементарного комфорту, адже перебувають у прифронтовій зоні. На цьому тлі подробиці справи викликають ще більший шок.
 
Взагалі, масштаби і обставини корупції у новинах від антикорупційних органів завжди шокують, і завжди здається, що «ось воно, дно, і більшого не буде». Але ні. Бажаючі «заробити» на чужому горі, війні, дітях, військових все ж пробивають його.
 
І тут змушений вкотре подякувати і детективам Бюро, і прокурорам САП за принциповість і найвищу за всі роки існування ефективність. Адже те, що ще десять років тому здавалося нереальним - притягнути до відповідальності керівників областей, міністрів-замміністрів, топ-менеджерів державних компаній тощо - відбувається зараз на наших очах і точно увійде в історію як період очищення від корупції.
 
Комусь може здатися, що раніше у посадовців не було такого нахабства і апетитів. Були, і навіть ще більші! Проте правоохоронні органи рідко реагували, бо усі були і в долі, і в темі.
Зараз ситуація кардинально змінилися. І це дає обережну надію, що Україна все ж міцнішає і рухається у правильному напрямку: вибудовує справжню правову європейську державу з нульовою толерантністю до корупції".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews