Олена Медведєва

Олена Медведєва

журналіст, миcткиня, rvnews.rv.ua

Cвіт побачила третя книга про незвичайного ведмедика «Скарб Упанчика і Тирекса»

30.08.2024 20:39   Джерело: RvNews
Автор : Олена Медведєва
Нещодавно світ побачила третя книга про незвичайного ведмедика «Скарб Упанчика і Тирекса» у співавторстві Оксани Грицюти (доктора філософії, психолога, психотерапевта) та її онука Іллі Грицюти, який, власне, й ініціював цю диво-книжку.
 
Ми вітаємо дружелюбного Ведмедика Упанчика із його новою цікавою пригодою. Який же він щасливий, що має так багато друзів і стільки часу вже подорожує їхніми домівками!
 
Перше видання «Ведмедик Упанчик у Новому лісі» та друге «Ведмедик Упанчик у Своєму лісі» вже мандрують світом, і ці книги перекладено англійською, польською, естонською і португальською мовами.
 
У них розповідається про ведмедика Упанчика, який проживає ситуацію, схожу до тієї, в якій перебувають українці сьогодні. Також ці книги є інструментарієм для психологів, котрі працюють як з дітьми, так і дорослими.
 
Сама ж іграшка Упанчик - плюшевий ведмедик оселився в багатьох країнах світу й обіймає діток і дорослих у Польщі, Канаді, Естонії, Фінляндії, Італії, Німеччині. Полюбився ведмедик також і дітворі Франції, Великої Британії, Шотландії.
В Україні його добре знають і люблять у Рівненській, Донецькій, Вінницькій, Львівській, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській і Херсонській областях.
 
Понад 2500 м‘яких плюшевих іграшок Упанчиків обіймають діток та дорослих по всьому світу. І приносять вони своїм маленьким і дорослим господарям не лише заспокоєння (а в стресових ситуаціях це мегаважливо), а й відчуття присутності турботливого друга.
 
І все це відбулося протягом двох останніх років повномасштабного вторгнення. А це і вражає, і надихає одночасно.
Власне, Упанчик і з‘явився на світ під час російсько-української війни, щоб допомогти дітворі та дорослим впоратися з тривогою, стресом, надихнути малечу на творчість, а їхніх батьків, вчителів, психологів на арттерапію.
 
Глибинні сенси книги «Скарб Упанчика і Тирекса» закладено, мов скарби, у текстах на її яскравих сторінках.
Насамперед - це зв’язок поколінь; важливість розуміння та висловлювання власних уподобань і сильних сторін та їхній розвиток; бажання допомагати та підтримувати інших. Тому що важливо знати і писати історію власних життя та успіхів; вміти дружити, адже дружба збагачує; розуміти і керувати своїми емоціями та спрямовувати їх у творче русло.
Ось такий цей Упанчик - непосидючий, багатогранний, обіймайливий і добрий. Він долає труднощі, любить допомагати і мріє про Перемогу України. Його ж шанувальники вірять, що саме так і буде.
 
Обіймаємо тебе, Упанчику, і дякуємо тобі за добро твоєї щедрої душі!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews