«Нематеріальна культурна спадщина: НКС єднає»: в Рівному відбувся Всеукраїнський форум

05.09.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

«Нематеріальна культурна спадщина: НКС єднає» - під такою назвою відбувся ІІІ Всеукраїнський форум, що має за мету вивчати та популяризувати нематеріальну культурну спадщину.

Єднання поколінь навколо спільного надбання, інтеграція переселенців в місцеві громади через вивчення культури регіону – такою була тематика цьогорічного форуму.

У Форумі взяли участь представники Міністерства культури та інформаційної політики України (онлайн), переселенці, носії нематеріальної культурної спадщини Рівненщини. Доєдналися і фахівці галузі культури із 40 громад області, які відповідають за цей напрямок.

Організаторка заходу, директорка «Рівненського обласного центру народної творчості» обласної ради Ірина Рачковська, зауважила, що форум покликаний допомогти фахівцям культурної галузі бути більш кваліфікованими.  

Під час дискусійної платформи спікери спільно з учасниками обговорили наступні блоки, зокрема міжрегіональний досвід, досвід старшого покоління та успадкування досвіду молоддю.

 Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews