Чимало людей зараз вимушено покидають свої домівки через війну: як їм допомагають на Рівненщині

05.09.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Люди, які вимушені покидати свої домівки у прифронтових територіях, полишають там все своє життя. Понад 300 сімей, які переміщені у Рівненську область, потребують речей першої необхідності.

«Сім’ї беруть найнеобхідніше, чекаючи звільнення територій та повернення додому. Тому забезпечення елементарними побутовими речами та речами першої необхідності при поселенні ВПО у громадах Рівненщини – нагальне питання», - зауважила заступниця голови РівнеОДА Людмила Шатковська.

У співпраці з  ГО «Центр Інтеграції» вже цього тижня понад 300 сімей, які перемістилися на Рівненщину, отримають допомогу від Міжнародної організації з міграції (МОМ).

У набори входять: матраци, ковдри, кухонне приладдя, термоси, ліхтарі.

Днями таку допомогу вже отримали понад 100 осіб із обласного центру та Рівненського району. Керівництво громад організувало транспорт, щоб доставити речі у місця проживання переселенців. 

Впродовж тижня представники МОМ разом із представниками ГО «Центр Інтеграції» відвідають ще 9 громад, у яких розподілять набори для ВПО з інших районів. 

Як розповіли у ГО «Центр Інтеграції», людям не потрібно нікуди звертатися. Інформацію про потреби надали представники громад, де мешкають ВПО.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews