У Рівному в галереї «Євро-Арт» представили новий проєкт Юрія Ямаша «Чорний квадрат»

12.09.2024 20:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному в галереї європейського живопису "Євро-Арт" представили новий проєкт Юрія Ямаша "Чорний квадрат". Роботи митця – це завжди рефлексія, художник настільки точно передає емоції та стан, переживання та внутрішній світ, суголосся епохи, періоду, певної миті, що неодмінно знаходить відгук у глядача.

Про свій АРТпроєкт Юрій Ямаш розповідає так: «Серія «Чорний квадрат» включає 10 творів, які є ремінісценцією, трансформацією сюжету «Чорного квадрату» Казимира Малевича, який є знаковим в історії світового мистецтва ХХ ст. У сучасних реаліях ХХІ ст., при незмінності ключових слів стосовно його форми (чорний, квадрат), він є інший, його чорний колір має безліч відтінків. Так само зміст КВАДРАТА має безліч наповнень, які є віддзеркаленням, проєкціями подій та ситуацій нашого часу трагічних і героїчних, кумедних, парадоксальних, саркастичних. На нього можна дивитись з доброю усмішкою, іронією («Не біда, що так багато Вовок»), з огидою (Z огидою – «Z Чорний квадрат», «Чорний Z 200 квадрат»), з болем у серці («Азовсталь»)…

АРТпроєкт «Чорний квадрат» має сьогодні десять відтінків чорного, але на цьому не завершується». Юрій Ямаш – відомий сучасний художник на мистецтвознавець. У 1982 році закінчив Львівський державний інституті прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної спілки театральних діячів України. Доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності Львівського національного університету ім. Івана Франка, доцент кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України, художник-декоратор Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької (2006–2014). А також – активний учасник міжнародних пленерів, багатьох міжнародних та вітчизняних виставок. Роботи Юрія Ямаша знаходяться у музеях України, Румунії, Фінляндії, у посольстві України при Святому Престолі у Ватикані, а також у приватних збірках України, Польщі, Бельгії, Канади, Ізраїлю, Англії, Німеччини, Франції, Болгарії, США.

Художник завжди вражає глядачів своїми новими проєктами. Здавалося б, що нового можна сказати про «Чорний квадрат»? У своєму проєкті Юрій Ямаш розповів 10 історій у 10 квадратах.

АРТпроєкт Юрія Ямаша «Чорний квадрат» - це про кожного з нас, про сучасне мистецтво, про сьогодення та рефлексії на виклики нашого часу. Естетика, філософія, 10 відтінків чорного і не тільки. Адже у кожного в житті є свій чорний квадрат – як одна з ознак нашої епохи, із власними сенсами та енергетикою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews