Дешевшає лише одяг, все інше - навпаки: цінова ситуація на Рівненщині станом на вересень

19.09.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у серпні 2024р. порівняно з попереднім місяцем як по області, так і по Україні становив 100,6%.

На споживчому ринку області у серпні 2024р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%. На 9,9–0,5% підвищилися ціни на маргарин та інші рослинні жири, овочі, молоко, цукор, хліб, свинину, рис, продукти переробки зернових, макаронні вироби, яйця, сметану, шоколад, безалкогольні напої, масло, кондитерські вироби з цукру, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію. Водночас на 6,9–0,1% знизилися ціни на фрукти, м’ясо птиці, яловичину, сири, олію соняшникову, кондитерські вироби з борошна, сало.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 0,9%, алкогольних напоїв – на 0,6%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1% відбулося за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 1,4%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,2%.

Ціни на транспорт зросли на 0,8% через подорожчання проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 2,1%, автомобілів – на 0,7%, палива та мастил – на 0,2%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,6%, зокрема, одяг – на 2,2%, взуття – 0,9%.

Зниження цін на предмети домашнього вжитку, побутової техніки на 0,1% відбулося через подешевшання товарів та послуг для щоденної підтримки будинку на 1,5%, побутової техніки та домашнього текстилю – на 0,1%.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews