Терапевничний сад для реабілітації воїнів може з'явитися в Рівному

23.09.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Про це повідомив голова обласної ради Андрій Карауш в контексті питання про створення у Рівному дендрологічного парку місцевого значення. Відповідне рішення 50-ма «ЗА» підтримали депутати на засіданні сесії, яка відбулася в п'ятницю, 20-го вересня.

Нагадаємо, що рекреаційну зону створять на території комунального закладу обласної ради «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти». З такою ініціативою до обласної ради звернувся сам заклад.

Площа дендрологічного парку - понад 7,5 га. Географічно він знаходиться за колишньою станцією юннатів на вулиці Чорновола, навпроти Басівкутського водосховища.

- Важливо розуміти, чому ми приймаємо такі рішення. Головна мотивація – з метою створення, збереження, вивчення різноманітних видів дерев, чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання. А ще – так ми виконуємо Закон України Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року, - пояснив голова ради Андрій Карауш.  

За його словами, у планах назвати цей парк Парком Перемоги. Крім того, є наміри створити на його території "Терапевтичний сад" – проєкт з реабілітації наших захисників та захисниць.

Варто зауважити, що реалізувавши це рішення, обласна рада зробит вагомий внесок у захист довкілля на території рівненської громади.

Зараз частка земель природно-заповідного фонду в Україні є недостатньою (6,6% загальної площі держави). І це значно менше, ніж у більшості держав-членів ЄС (21%). В України до 2030 року цей показник мають наростити до 15%. Якщо говрити про Рівненщину – то дотепер ми мали 11,4% заповіданості.

До слова, депутати обласної ради не вперше приймають рішення про створення природних пам’яток місцевого значення. Лише цього року облрада у співпраці з Департаментом екології та природниї ресурсів РОДА створили три такі пам’ятки в районі Хрінницького водосховища: Шибинська липа, Столітня верба та Боремельські яри.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews