Що можна побудувати з дитячого конструктора: найцікавіші варіанти

24.09.2024 13:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

З конструктором люблять грати всі діти, і ні для кого не секрет, що ця іграшка популярна навіть серед багатьох дорослих. Тому конструктор може стати чудовим варіантом для цікавого і веселого спільного проведення часу батьків з дитиною. Адже ніщо так не зближує сім'ю, як спільне хобі. Конструктор фірми Лего особливо популярний тим, що можна купити не просто безладну кількість детальок, щоб створити що завгодно, а й сюжетні ігрові набори для створення конкретних речей. Наприклад, це можуть бути іграшки, на кшталт літачків і машинок, а можуть бути елементи домашнього декору - вази, ключниці тощо.

Джерело ілюстрації: https://naditok.com.ua/ua/

Популярні набори Lego

Якщо він купуватиметься вперше, і поки ще не зрозуміло, що можна зробити з конструктора, варто звернути увагу на ці популярні серії Лего:

  • City. Здебільшого з таких наборів можна створювати різні міські споруди - магазини, лікарні, поліцейську дільницю тощо. Таким чином можна зібрати ціле містечко, наповнене маленькими жителями.
  • Creator. Дуже добре підходять для розвитку дитячої уяви. Знайдуться набори для самостійної творчості, а також для створення транспорту, тварин тощо.
  • Duplo. Конструктор з великими будівельними блоками та округлими кутами. Тому його можна купувати для маленьких дітей від півтора року. У найпростіших варіантах менш ніж двадцять детальок. У серії представлені як стандартні, так і сюжетні набори.
  • Friends. Підійде молодшим школяркам, адже в серії пропонуються лялечки, для кожної з яких можна побудувати будинок, є навіть фігурки домашніх улюбленців, їжа і різні інші декорації.
  • Ninjago. Більше буде цікава хлопчикам, адже ця серія присвячена ніндзя. У наборах є все необхідне для створення сюжетних ігор за участю цих японських воїнів.

Особливо популярний варіант з того, що незвичайного можна побудувати з конструктора, зокрема серед дорослих – це набори, присвячені фільмам і комп'ютерним іграм. Наприклад, це Зоряні війни або Гаррі Поттер.

Що ще можна зібрати з конструктора Лего?

Часто у хлопчиків і дівчаток інтереси відрізняються, тому не зайвим буде дізнатися, що можна запропонувати зробити з кубиків конструктора дитині, залежно від статі.

Наприклад, хлопчикам буде цікаво створювати:

  • Машинки. Навіть у класичних наборах для самостійної творчості часто можна знайти колеса, які підійдуть для машинобудування. Для корпусу цілком підійдуть квадратні, прямокутні та навіть трикутні елементи. Готовими машинками можна повноцінно гратися, наприклад, влаштовуючи перегони.
  • Роботів. Для цього знадобляться квадратні та прямокутні деталі, з яких потрібно послідовно створити ноги, тулуб, руки та голову. Готовим роботом можна грати як повноцінною іграшкою або ж поставити на полицю як колекційну фігурку чи прикрасу інтер'єру.
  • Літачки. Будуть потрібні мінімум дві плоскі деталі, з яких можна буде зробити крила. Корпус же можна зібрати зі звичайних блоків.
  • Танчики. Хороший варіант для хлопчиків, які цікавляться, наприклад, комп'ютерними іграми на військову тему. Не страшно, якщо не знайдеться гусениць. Замість них можна використовувати коліщатка.
null
Фото з мережі Інтернет



Дівчаткам підійдуть, наприклад, такі варіанти:

  • Будиночки. Це можуть бути різні красиві котеджі, або ж можна робити їх ніби в розрізі. Створивши, наприклад, задню і бічні стіни, і встановивши всередині відповідні меблі теж із конструктора.
  • Тварини. У багатьох наборах Лего для вільної творчості знайдуться детальки, що зображують очі. Таким чином, створити, наприклад, собачку або навіть придумати власну фантастичну тварину стане лише питанням часу.
  • Пам'ятки архітектури. Цікавий варіант для маленьких школярок. Для ознайомлення почати можна і з силуетних образів, наприклад, піраміди Хеопса чи Ейфелевої вежі. Поступово набираючись досвіду, можна буде переходити й до повноцінних ігрових наборів, присвячених цим пам'яткам.

Як видно, багато що можна зробити з конструктора Лего. Загалом, спільне дозвілля з дитиною принесе море позитивних емоцій усій родині.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews