Рівненські громади відновлюватимуть Сумську область

25.09.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Громади Рівненщини долучаться до відновлення Сумської області. Очільники Березнівської та Рокитнівської ТГ підписали про це меморандум. Згідно з ним шість тергромад з Рівненської, Тернопільської та Київської областей  допомагатимуть шістьом ТГ з прикордоння Сумщини. 

Підписання відбулося на Сумщині за участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби.

- Меморандум спрямований на відновлення соціальної інфраструктури, а також підтримку в інших сферах. Вже визначені перші об'єкти. Розпочнеться співпраця з відновлення дитячого садочка у Конотопі та багатоповерхівки в Охтирці. Допомога областям, що страждають від війни – це наш обов’язок, як тилового регіону. Єдність – наша відповідь агресору, - розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Ініціатива передбачає співпрацю у сфері гуманітарної допомоги, обмін досвідом управління, подолання кризових та надзвичайних ситуацій, реалізації спільних проєктів.

Олексій Кулеба подякував містам Обухів, Збараж, Тернопіль та Березнівській, Рокитнівській та Копичинецькій громадам, які першими долучилися до Меморандуму. Сумщину представили Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Охтирська, Конотопська і Сумська громади.

Меморандум є відкритим для інших громад України. У планах також створення широкої платформи координації та співпраці, що дозволить забезпечити більш ефективну і всебічну допомогу тим, хто цього потребує найбільше.

Громади Рівненщини відновлюватимуть СумщинуГромади Рівненщини відновлюватимуть СумщинуГромади Рівненщини відновлюватимуть СумщинуГромади Рівненщини відновлюватимуть СумщинуГромади Рівненщини відновлюватимуть Сумщину

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews