Інфаркт та інсульт забрав кількасот життів рівнян: як Рівненщина протидіятиме хворобам

26.09.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Цьогоріч на Рівненщині зафіксували більше 60 летальних випадків інфаркту та близько 400 смертей внаслідок інсульту. Для профілактики цих та інших захворювань в області розроблять програму громадського здоров'я.

Відповідне рішення прийняли під час засідання Регіональної координаційної ради з питань громадського здоров'я.

- Запорука здорового суспільства - це профілактика та попередження хвороб. Саме для цього й потрібно розвивати систему громадського здоров'я. Так, обласна програма буде розрахована на 2025-2028 роки. При розробці закладатимемо конкретні цілі з практичним результатом, - пояснив перший заступник голови РівнеОДА Сергій Подолін.

Для цього створять робочу групу із профільних фахівців, які розроблятимуть документ. Проєкт програми планують представити вже у грудні цього року. 

Під час засідання координаційної ради також представили статистику за основними серцево-судинними захворюванням. Зокрема, цього року в лікарнях області перебували 1052 пацієнта з інфарктом міокарда, 6% з них - померли. За цей період торік таких осіб було на третину менше, кількість летальних випадків така ж - 6%. З інсультом за нинішній рік у медзакладах допомогу отримували 2490 людей, 16% врятувати не вдалось. Минулоріч за цей період було зафіксовано 2252 пацієнта й 15% смертей.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews