Роман Іванісов: Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні оборонної допомоги на $7,9 млрд

26.09.2024 19:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов повідомив про значну оборонну допомогу на загальну суму $7,9 млрд, яку нададуть США,  та запровадження санкцій проти Росії.
 
"У цей пакет допомоги увійдуть додаткова батарея ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу «повітря – земля», а також кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України. Йдеться і про розширення програми з підготовки більшої кількості українських пілотів для польотів на F-16, а також рішучі санкції, запроваджені для подальшого обмеження здатності Росії фінансувати свою агресію проти України.
 
Загалом, дуже багато уваги зараз прикуто до США, де протягом цього тижня відбуваються зустрічі і перемовини нашої делегації з величезною кількістю очільників і високопосадовців різних держав світу.
 
Під час заходів було багато знакових виступів і подій. Зокрема, понад 30 країн і Європейський Союз підписали Спільну декларацію про відновлення України. Навіть після завершення війни Україна повинна мати стійку до російських загроз економіку, і тут нам потрібна підтримка партнерів. Вже до кінця цього року, як заявив Президент України, ми можемо отримати $50 млрд з доходів від заморожених російських активів.
 
Вдячність усім, хто причетний до організації візиту, міжнародним партнерам та українській делегації за титанічну роботу. Сподіваюсь, що наша міжнародна активність допоможе наблизити справедливе завершення війни".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews