Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

журналіст, оглядач, RvNews

Вінілова підлога: встановлювати чи ні

02.10.2024 22:20   Джерело: RvNews
Автор : Новини Рівненщини

Стійкі, безшумні й шалено красиві, - усе це можна сказати про вінілові підлоги. Вони завоювали чималу популярність на ринку підлогового покриття. Сьогодні вінілова підлога в Рівному заполонила будинки по всьому місту, і не лише. Вона міцна, легко миється та доступна за ціною. Вінілова підлога виготовляється з ПВХ або полівінілхлориду, який є різновидом пластику. 

Якщо ви плануєте встановити вінілову підлогу у своєму домі, ось 5 речей, які варто врахувати:

Цікавий дизайн 

Вінілова підлога виготовляється з ПВХ або полівінілхлориду, який є різновидом пластику. Він доступний у різноманітних кольорах і візерунках. Вінілова підлога створює ідеальну імітацію інших матеріалів, зокрема, мармуру, дерева чи плитки. 

Довговічність

Обираючи підлогу, ви звісно хвилюєтеся, щоб вона мала належний вигляд тривалий час. Приміром, якщо це магазин чи офіс, де великий потік людей. Можете не хвилюватися, вінілова підлога є довговічною.

Водостійкість

Ще однією з головних переваг вінілових підлог є те, що вони на 100% водовідштовхувальні, тобто повністю стійкі до води. Це робить їх кращими підлогами в середовищах з високою вологістю. Тому вінілову підлогу можна встановлювати й у ванній.

Гігієнічність

Вініл є надзвичайно гігієнічним матеріалом, оскільки, з одного боку, він запобігає накопиченню кліщів і росту грибків і бактерій, а з іншого боку, його дуже легко чистити й  мити.

Мʼяка на дотик

На відміну від ламінованої підлоги, яка холодна на дотик, вінілова підлога, завдяки самому своєму складу, м’яка і тепла на дотик. Вона зручна для ходьби, що робить її гарним вибором для спалень та ігрових кімнат.

Звукоізоляція

Вінілові підлоги, особливо гнучкі підлоги завдяки своїй еластичності, пом’якшують шум кроків і забезпечують комфорт і тишу під час ходьби.

Чи можна встановити вінілову підлогу в будь-якій кімнаті будинку?

Так. Завдяки властивостям довговічності, водонепроникності та простоті монтажу та догляду, вінілові підлоги можна укладати в будь-якій кімнаті будинку, від ванної до кухні.

Як доглядати за вініловою підлогою?

Вінілові підлоги – це не тільки дизайнерські поверхні, які легко встановлювати, їх також легко чистити та доглядати. Якісні вінілові підлоги мають спеціальну обробку поверхні, яка робить їх стійкими до плям і подряпин, що полегшує прибирання. Видаліть пил щіткою або пилососом. Це запобігає накопиченню пилу чи бруду та полегшує догляд за підлогою.

Вінілову підлогу треба мити не менше одного разу на тиждень вологою шваброю, теплою водою та нейтральним мийним засобом. Це допомагає видалити бруд і зберегти підлогу в найкращому стані. Майте на увазі, що вам не потрібна велика кількість води для миття підлоги. Врахуйте, що світлі кольори вінілової підлоги потребують частого миття.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews