П'ятий Міжнародний конкурс декламаторів поезії Тараса Шевченка: хто на Рівненщині кращий

03.10.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Конкурс Шевченківських читань засновано в 2020 році групою ентузіастів, прихильників творчості Тараса Шевченка, і з того часу він є щорічним та міжнародним. У 2024 році конкурс зібрав понад 1100 учасників з 23 областей та столиці, що свідчить про значну популярність та вплив цього заходу на розвиток української культурної ідентичності.

Підсумовували конкурс у декілька етапів.

Спершу на базі Степанського ліцею, де нагородили учасників з північних громад Рівненщини. Привітати конкурсантів завітали депутатка Рівненської обласної ради Ольга Шустік та директор Рівненського обласного центру народної творчості РОР Ірина Рачковська-Баковецька.

Свято прикрасили виступи народного вокального аматорського ансамблю «Добриця» та вокального ансамблю «Доремійка».

Також відзначили і декламаторів поезії Кобзаря в Костопільській громаді. Депутат Рівнеоблради Юрій Кузнюк організував нагородження, вручивши лауреатам відзнаки та подарунки.

Другим етапом стала Дубенщина, яка активно долучилася до конкурсу.  Представивши 59 читців, громада вдруге поспіль стала беззаперечним лідером за кількістю учасників. Підсумовували конкурс у Державному історико-культурному заповіднику м. Дубно.

Заключний етап нагородження відбувся у Вараші. І присвятили подію Дню захисників та захисниць України. 

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews