Верховна Рада розглянула низку питань щодо соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей

08.10.2024 23:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов повідомив, що на черговому засіданні Верховна Рада розглянула низку питань щодо соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей:
 
"Так, у цілому ухвалено законопроекти:
- №11407 про внесення змін до зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Ним військовослужбовці самі визначатимуть, хто з членів їхніх сімей отримуватиме виплати в разі потрапляння військового в полон чи зникнення безвісти;
 
- №11376 про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»: уточнення норм для визначення інвалідності, а також впровадження «е-посвідчення ветерана».
 
У першому читанні проголосували законопроект №12095, яким військовослужбовцям, які під час дії воєнного стану вперше самовільно залишили військові частини або місця служби чи дезертирували, але добровільно прибули до місця проходження служби і висловили готовність продовжувати службу, надається право продовжити військову службу.
 
Також прийнято законопроект №9042-1 про надання допомоги дітям дошкільного і шкільного віку, які постраждали від російської агресії, а також виплати компенсації".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews