Роман Іванісов: Закон про звільнення від мобілізації українців віком до 25 років прийнято Верховною Радою

09.10.2024 15:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Прийняття Закону так прокоментував народний депутат від Рівненщини, член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов:
 
"Зауважу, що виборці зверталися до мене підтримати цей законопроект №11379-д. Він передбачає, що упродовж дії воєнного стану військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації з числа осіб, які на день набрання чинності ЗУ №3621-IX від 21.03.2024 р. перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як такі, що за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, та які не досягли 25-річного віку можуть бути звільнені з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу".
 
Також у цілому сьогодні прийнято законопроекти:
- №11484 щодо внесення змін в кримінальне законодавство у звʼязку з ратифікацією Римського статуту;
 
- №12038-1 про забезпечення повноти сплати акцизного податку виробниками спирту етилового та біоетанолу;
 
- №10075 - про внесення змін до КПК України з метою оптимізації залучення спеціалістів під час досудового розслідування (пропонується надати можливість на стадії до внесення відомостей до ЄРДР отримувати від спеціалістів довідки та висновки з питань щодо ідентифікації особи, зброї, наркотичних речовин, вибухотехнічних пристроїв, предметів, речовин і слідів вибуху; також надається можливість залучати іноземних спеціалістів).
 
У першому читанні проголосували законопроект №12039 про угоду зі слідством. Документ є в переліку вимог відміжнародних партнерів, також повністю підтриманий антикорупційними огранами САП і НАБУ.
 
Увійшли у розгляд поправок до законопроекту №11416-д про підвищення податків, голосування в цілому планується вже завтра, - повідомив Роман Іванісов.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews