Ліцеїст із Рівного отримає премію Президента України

10.10.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Дев’ятикласник Андрій Оверчук навчається в ліцеї за напрямом філологія. Цього року він став переможцем IV - Всеукраїнського етапу олімпіади з української мови та літератури. Готувала учня до наукових змагань педагог Олена Вікторівна Ганжа.

Такі премії Президента України призначають школярам саме за найвищі результати на всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів.

Як розповіли в ліцеї, це не єдиний науковий здобуток Андрія. У 2023-2024 роках хлопець став призером ІІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Перта Яцика. Окрім високих результатів у навчанні, він бере активну участь в житті ліцею, є ведучим різних заходів.

До слова, у попередні роки учні Обласного наукового ліцею м. Рівне також були серед тих, кому призначалися ці президентські премії.

Зауважимо, що цьогоріч, окрім Андрія Оверчука, премію Президента України призначено ще одному школяреві з Рівненщини – учню Рівненського ліцею №8 Миколі Мартинюку, який переміг на олімпіаді з історії.

Цьогоріч одноразову грошову винагороду у 20 тис грн виплатять загалом 25 українським школярам.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews