Рай для філателіста: в Острозі відкрили виставку з понад двома сотнями марок різних періодів історії України

10.10.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У краєзнавчому музеї Державного історико-культурного заповідника в м. Острог відкрилася виставка «Історія українського народу мовою філателії».

Експозицію присвятили Всесвітньому дню пошти, який відзначаємо сьогодні, 9 жовтня. А також – 150-й річниці Всесвітнього поштового союзу, до якого Україна доєдналася у 1947 році. Це міжнародна організація, яка об'єднала різні країни за допомогою комунікацій.

Що ж до експозиції «Історія українського народу мовою філателії», то на ній представлені понад 200 поштових марок та інших філателістичних предметів. Вони розповідають про різні періоди становлення української державності - відвідувачам представили поштові марки, випущені за часів Української Народної Республіки, філателістичну продукцію вже незалежної України, а також поштові мініатюри періоду сучасної російсько-української війни.

Марки - це не просто засіб доставки кореспонденції, вони є справжнім символом державності та незалежності, відображають нашу культурну спадщину, історичні події та досягнення, - пишуть організатори експозиції.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews