Сьогодні у сесійній залі Верховної Ради Президент Володимир Зеленський представив План Перемоги України

16.10.2024 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат від Рівненщини, член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов повідомив про План Перемоги України, який сьогодні у сесійній залі Верховної Ради представив Президент Володимир Зеленський.

Отже, План Перемоги складається з п’яти пунктів:
1. Запрошення України в НАТО зараз. За словами Володимира Зеленського, для нас це, насамперед, буде свідченням рішучості наших партнерів, адже Україна вже довела, що здатна захищати свободу на євроатлантичному просторі. Для росії ж це означатиме геополітичний програш.

2. Незворотнє зміцнення української оборони проти агресора. Це означає міцно захищати наші кордони та повертати війну на територію ворога. Складається з наступних підпунктів:
- незворотнє посилення позицій сил оборони та безпеки і знищення наступального потенціалу рф на окупованій території України;
- допомога партнерів у комплектуванні наших бригад резерву для ЗСУ;
- виведення ППО України на такий рівень, який є достатнім для захисту наших міст і сіл для захисту від російських ракет та ворожих дронів;
- спільні захисні операції з нашими європейськими сусідами для збиття російських ракет і дронів в межах доступу повітряного щита партнерів;
- інвестиції в розширення виробництва дронів в Україні;
- зняття обмежень на застосування далекобійної зброї для ударів по об’єктах воєнної інфраструктури ворога;
- надання Україні в реальному часі супутникових даних розвідок.

3. Стримування. Цей пункт передбачає розміщення на території України комплексного неядерного стратегічного пакету стримування, якого буде достатньо для захисту України від будь-якої загрози з боку росії. По обидва боки Атлантики цей спосіб працює, і його можна забезпечити в рамках вже укладених безпекових угод України з нашими стратегічними партнерами.

4. Стратегічний економічний потенціал. В Україні зосереджені природні ресурси, в тому числі, критично важливі метали ціною в трильйони доларів. Зокрема, це титан, уран, літій, графіт та інші стратегічно цінні ресурси, які, за словами Володимира Зеленського, або посилять росію та їхніх союзників, або Україну та демократичний світ. Поклади стратегічних ресурсів є однією з ключових загарбницьких цілей росії в цій війні. Для нас же – це можливість економічного зростання та забезпечення прибутку для інвесторів. Як наголосив Президент України, потрібна угода з нашими європейськими партнерами щодо спільного захисту наших критичних ресурсів, спільного інвестування та використання економічної вигоди. Також потрібно продовжувати та посилювати санкції.

5. Розрахований на післявоєнний час. Його сенс – передача українського досвіду для посилення альянсу. Після війни Україна матиме один з найбільш досвідчених військових контингентів. Наші воїни володіють сучасним досвідом ведення війни та застосування західної зброї. Цей досвід має бути використаний для зміцнення альянсу. За словами Володимира Зеленського, у разі згоди партнерів, Україна передбачає заміщення окремих контингентів збройних сил США, які дислоковані в Європі, українськими підрозділами.

Президент України зазначив, що вже завтра План Перемоги буде представлений перед учасниками засідання Європейської Ради, і наголосив, що Україна відкрита до дипломатії, але до чесної дипломатії у сильній позиції, тому примушення нас до перемовин не має сенсу.

«Ми досягали і досягаємо результатів у битвах завдяки саме нашій єдності! Тому, будь ласка, не втрачаймо нашої єдності, працюймо разом заради Перемоги України. Якщо втратимо єдність в України, ми точно втратимо єдність в Європі, а якщо ми втратимо єдність в Європі, ми втратимо підтримку світу і програємо в цій війні. План Перемоги дозволяє нам усім об’єднатися заради спільної мети. Тому хай наша спільна робота в цілому і за Планом Перемоги якнайшвидше обернеться миром для України!», - звернувся до присутніх в залі Президент України Володимир Зеленський.

Тож працюймо на Перемогу та робімо все можливе для закінчення цієї війни, - закликає на своїй сторінці у ФБ Роман Іванісов, - Бажаю успіхів нашому Президенту, дипломатам, членам уряду, моїм колегам по Верховній Раді, всім, хто безпосередньо бере участь у презентації Плану Перемоги та сприяє роботі над ним держав-партнерів.

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews