Роман Іванісов: Цей тиждень відзначився низкою важливих рішень щодо виділення грошової допомоги Україні

24.10.2024 16:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Підсумок парламентського тижня зробив народний депутат від Рівненщини, член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов, котрий зокрема відзначив посилення фінансової допомоги Україні від країн-партнерів:
 
"Велика Британія запропонувала спрямувати Україні £2,26 млрд (3 млрд доларів США) для забезпечення видатків сектору безпеки та оборони, зокрема посилення протиповітряної оборони, закупівлю необхідного військового обладнання тощо.
 
Водночас, Рада ЄС остаточно схвалила рішення щодо надання Україні макрофінансової допомоги обсягом до 35 млрд євро на 2024-2025 роки. Ця макрофінансова допомога не матиме конкретного призначення, але вже відомо, що передусім її буде спрямовано на нагальні потреби, у тому числі соціальні та гуманітарні.
 
Також на цьому тижні Україна і США під час зустрічі профільних міністрів зафіксували домовленість про надання Україні 20 млрд доларів США.
 
Усі вищезазначені рішення пов’язані з ініціативою G7 з виділення Україні допомоги обсягом 50 млрд доларів США. Погашення відбуватиметься за рахунок майбутніх прибутків, отриманих від заморожених російських активів.
 
Щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом, учора до державного бюджету України надійшов транш обсягом близько 1,1 млрд доларів США. Це стало можливим завдяки успішному виконанню умов Україною в рамках чергового пакету перегляду.
 
Що важливо: за інформацією Мінфіну, останнє оновлення Меморандуму не зобов’язує Україну збільшувати тарифи на електроенергію найближчим часом.
 
Отже, гроші в Україну йтимуть, і це добре. Завдяки їм ми зможемо забезпечувати сектор безпеки і оборони, а також підтримати соціально вразливі верстви населення. Але тут дуже важливо кожну копійку використати чесно і раціонально".
 
Сподіваюсь, наші міжнародні партнери пильнуватимуть прозорість використання грошових надходжень, - зазначає народний депутат Роман Іванісов.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews