На Хмельницькій АЕС відбулося протиаварійне тренування

25.10.2024 13:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

23 жовтня цього року на Хмельницькій АЕС АТ «НАЕК «Енергоатом» відбулося загальностанційне протиаварійне тренування з ліквідації умовної аварії.

За легендою тренування (умовно), внаслідок ракетного обстрілу промислового майданчика ХАЕС відбулася втрата робочого та резервного живлення власних потреб енергоблока №1 та знеструмлення власних потреб енергоблока №2.

Для ліквідації наслідків умовної аварії було введено в дію Аварійний план, активізовано внутрішній кризовий центр філії «ВП ХАЕС», здійснено збір персоналу аварійних груп та бригад, штабу керівника аварійними роботами на проммайданчику.

Під час проведення загальностанційного протиаварійного тренування відпрацьовані практичні дії з організації та евакуації персоналу з проммайданчика ХАЕС, захисту населення та навколишнього середовища. Оперативним персоналом відпрацьовано навички щодо виявлення та класифікації аварії. Здійснено перевірку забезпечення функціонування системи оповіщення, зв’язку та інформування. У тренуваннях взяли участь підрозділи філії «ВП АТЦ» АТ «НАЕК «Енергоатом». Оперативна група АТЦ відпрацювала питання швидкого та ефективного реагування під час ліквідації наслідків умовної радіаційної аварії.

Відпрацьовано також взаємодію ХАЕС з місцевими та територіальними органами Державної служби надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ України, а також місцевими органами виконавчої влади.

Після завершення загальностанційного тренування проаналізовано дії персоналу, враховано зауваження та пропозиції щодо вдосконалення системи протиаварійного реагування.

 

Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ (ВРГіЗМІ)

Філії «ВП ХАЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом»

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews