Сидорук Анатолій

Сидорук Анатолій

помічник-консультант Народного Депутата України

Анатолій Сидорук: «Українцям таланить на прем’єрів: як не «камікадзе», то «вчитель управління»

Кого ми тільки не мали за роки незалежності у прем’єрах? Усіх і не згадати. Хоча чи не кожен з них залишив по собі «невмирущу» пам’ять.

27.04.2017 16:45   Джерело: RvNews
Автор : Сидорук Анатолій

Був, скажімо, «агроном», який радив українцям, аби не вмерли з голоду, брати до рук лопату. Пережили «камікадзе», який прирік на жалюгідне виживання самодостатній багатомільйонний народ. Тепер зазубрюємо уроки «вчителя управління». Ви ж пригадуєте, як рік тому, 14 квітня, Володимир Гройсман з парламентської трибуни заявив: «Я вам покажу, що таке управління державою!»

 

 

Що-що, а обіцяти наші можновладці вміють і люблять. Не скупиться на них і теперішній глава уряду, який відразу ж після свого призначення у Верховній Раді запевнив, що Кабмін за місяць розробить антикризовий план, а до кінця 2016-го підготує план розвитку України на найближчу перспективу.

 

Проте всі ці заяви, як і обіцянки переглянути тарифи на газ, встановити справедливі, не вищі ніж за кордоном, ціни на ліки, тарифи на енергоносії та багато інших, виявилися чистої води популізмом. Не дочекались українці від Володимира Гройсмана ні підвищення соціальних стандартів, ні створення нових робочих місць, ні реальних реформ у медичній галузі, як і в решті сфер життя.

 

Натомість через недолуге підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень отримали стрімке зростання цін на продукти, послуги, енергоносії. Тарифи на житлово-комунальні послуги за нинішнього уряду підстрибнули на 147,5%! А ще – тисячі й тисячі наших співвітчизників опинилися на вулиці. Адже в минулому році, порівняно з позаминулим, в Україні зріс навіть офіційний рівень безробіття – з 9,5 до 9,7%.

 

Зібравши перед річницею свого урядування журналістів, Володимир Гройсман вихвалявся тим, що економіка торік виросла на 2,3%. З цього приводу навіть ролик по телебаченню запустили «Зміцнюємо економіку. Покращуємо добробут людей». А хто крім товстосумів і можновладців, які за рік подвоїли свої статки, відчув цей добробут? Може, той трудяга з Рівнеазоту, якого через розбірки олігархів залишили без роботи, чи медсестра обласної лікарні, якій лише при офіційному рівні інфляції в 13%, а справжньому, то ледь не сто, підкинули до зарплати 500 гривень? Не кажу вже про пенсіонерів, яким нарешті спромоглися кинути «кістку» у вигляді так званих доступних ліків, а з травня на якусь сотню підвищать мінімальну пенсію.

 

 

 

Хоча заради справедливості треба сказати: уряд Гройсмана, незважаючи на короткий строк своєї діяльності, зумів встановити власний рекорд: у 2017 році Україна зайняла... перше місце за рівнем корупції серед 41 країни, випередивши навіть держави Азії і Африки. Згідно з дослідженням Ernst & Young, 88% респондентів заявили, що хабарництво та інші прояви корупції сьогодні широко розповсюджені в Україні. Крім того і в ЄС, і в ПАРЄ саме корупцію називають головною проблемою України.

 

Піклуванню прем’єра про народ люди дали оцінку в соціологічному опитуванні: від 55 до 75% українських громадян не задоволені діяльністю уряду та пана Гройсмана як очільника Кабміну. Чи стане це для народних депутатів аргументом, щоб «подякувати» «вчителеві управління» за безцінні уроки? Навряд чи, бо всі, хто нині при високій владі, одним миром мазані. Чи навчить чогось гіркий досвід нас? Як кажуть, поживемо – побачимо.

 

Анатолій СИДОРУК,

Керівник Рівненської обласної організації  Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews