Чи буде в Рівному музей СРСР

02.01.2016 12:15   Джерело: ogo.ua
Опубліковано : Семен Палій

— Поки що рівняни не проявляють ініціативи щодо збереження тієї чи іншої пам'ятки радянської архітектури, що демонтовані у зв'язку із законом про декомунізацію, - повідомив начальник управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко. - Якби така ініціатива була — зверталися б до депутатів, щоб прийняли рішення. Можливо, міркували б тоді і про створення відповідного музею. Хоча у Рівному подібних пам'яток надто мало, щоб назбирати на цілу музейну експозицію.

Нині рішення, куди дівати радянську символіку, відповідно до наказу Міністерства культури України, — за органами місцевого самоврядування. Мені особисто шкода, коли при демонтажі окремих символів руйнується цілісність панно. А от радянські серп і молот, думаю, навряд чи комусь знадобляться.

До речі, в Західній УКраїні на Хмельниччині є музей історії КПРС. Він розташований у санаторії "Перлина Поділля", що у Сатанові. Також двір-музей СРСР є у Львові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ogo.ua